Akryl vs Gele?!

Hur många gånger tror ni inte jag har haft diskussionen, akryl vs gelnaglar. Och fått höra alla självutnämnda experters råd om varför det är si eller så och hur farligt det ena eller andra är. Så nu ska vi få lite rätsida på det!

Både gel och akryl består av akrylater men materialen ser olika ut, arbetas och härdas på olika sätt. Båda materialen erbjuder en magisk värld av färger & glitter!

Gel

Precis som namnet säger så är materialet i gelform. Naglarna byggs i regel på i flera lager, och mellan varje lager härdas det i en UV-lampa. Många upplever en brännande känsla i nageln när man har den i UV-lampan. Det beror på att blodkärlen under nagelplattan är känsliga för den värme som bildas när materialet härdar. Att det bränns kan bero på att din egna nagel är för tunn, kanske har man råkat fila för mycket eller lagt på för mycket gel på samma gång som ska härda. Det finns en del tips och tricks för att lindra den brännande känslan, fråga din nagelterapeut! Och framförallt, våga säga att det bränns, ”vill man va fin, får man lida pin” stämmer inte alltid. Gel är inte lika starkt som akryl, men inte sagt att det är ömtåligt, det håller alldeles utmärkt om det är byggt på rätt sätt. Den stora fördelen med gel är att den är nästintill doftfri, vilket passar dom som är lite känsliga.

Akryl

Akrylnaglar består av ett puder och en vätska som blandas i rätt mängd. Till skillnad från gel behövs inget UV-ljus för att akrylen ska härda utan det härdas när det kommer i kontakt med syre, redan efter ett par minuter går det att fila på. Akrylen ger ifrån sig en doft som vissa kan finna besvärande (själv älskar jag den!!)

Vilket material passar just dig?

Det är väldigt olika från person till person och oftast beror resultatet på vem som håller i penseln!! Både med gel & akryl bör man boka in sitt återbesök ca var 4e vecka.

Gellack då?! 

Gellack är kort och gott som det låter, en kombination av gelé och lack. Det kan lackas på naturlig nagel och håller då ca 2-3 veckor. Det kan även lackas på en byggd nagel, gel eller akryl, och sitter då till nästa återbesök.

Här har jag lackat med gellack på akrylnaglar!

Nåt som man alltid ska tänka på är hur man vårdar sina naglar, oavsett vilket material man väljer att använda sig av så är olja A&O! En liten droppe på nagelbanden när du bäddar ner dig kan göra underverk!!

Och vad du än väljer, välj att gå till någon som har diplom. Våga fråga efter det! Går du till en tandläkare som inte är utbildad?! Och nästan alltid så stämmer ”du får vad du betalar för”!

Nu laddar vi för en 4-dagars vecka och hoppas att solen & värmen är på väg tillbaka!!

Alla bilder är lånade av http://www.youngnails.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *